Fredagskonsert - Green Fish

08 Apr 2020 16:278360

Johan Eriksson – gitarr och sång
Kristoffer Gottberg - Kontrabas, klangspel och sång
Ella Grüssner Cromwell-Morgan – Elfiol, rassel & pling, flöjt och sång
Ljudtekniker: Edward Furbacken
Ljustekniker: Kristian Karlå
Kamera: Göran Stenius
Bildproduktion: Lucas Åsbacka
Teknikproduktion: Audiotrade
Producerat av Nordens institut på Åland

NIPÅ har arbetat intensivt med att utveckla digitala och kreativa kulturlösningar som fungerar och ger mening i Corona-tider. Med en serie digitaka fredagskonserter på nipalive.ax når vi ut med kulturen till alla och samtidigt stöder vi även kulturutövare som annars drabbas hårt av Corona-krisen med inställda evenemang.

Var? nipalive.ax
När? 3 april, kl. 19.00 EEST
Artist? Green Fish

Detta blir den tredje fredagskonserten i serien; en underbar konsert med Green Fish, från Åland.

Upplägget innebär att vi på NIPÅ kan erbjuda kultur ut i hemmen, i en tid när vi alla behöver det som mest, även om vi inte kan träffas fysiskt. Konceptet innebär att NIPÅ står för teknik, filmning, livestream, kommunikation och ett gage till medverkande artister.

Det är enkelt att ta del av konserten. Gå in till nipalive.ax så finns där en länk till konserten, som blir aktiv kl. 19.00 den 3.4

Om Green Fish

Med täta sångstämmor och hudnära arrangemang glider trion Green Fish främst fram på 60- och 70-talsmusikens arena. Med en ståbas, en elgitarr och en elfiol tolkar de allt från Zeppelin och Sabbath till Nancy Sinatra och Johnny Cash.

Låtarnas karaktär styr repertoaren och ibland halkar trion in i en smäktande 80-talsballad, i en finsk tango eller i en vibrerande nutidslåt. Men budskapet är tydligt - mer kärlek åt folket!

Read more