Livekonsert med Poporkestern Åland

09 Apr 2020 19:037950

NIPÅs serie med digitala konserter på nipalive.ax fortsätter! Kulturen når alla även om vi inte kan träffas fysiskt och samtidigt stöder vi även kulturutövare som annars drabbas hårt av Corona-krisen med inställda evenemang.

Den fjärde konserten i den digitala-serien blir Poporkestern Åland som med toner och ord berättar en sorts åländsk musikalisk såpopera!

Poporkestern Åland spelar varma, medryckande poplåtar som bildar en berättelseväv med återkommande, kufiska karaktärer i igenkännbara miljöer.

Låtarna berättar om Marja-Leena, den rundlagda servitrisen på Pub Ettan, enslingen Disco-Tommy på Kino, den mystiske internetänklingen på Njutaregränd och tisdagsfestaren Mari, för att bara nämna några.

Musiken är egenskriven och har sin harmoniska hemvist någonstans i utkanterna av Lars Winnerbäck och Bo Kaspers orkester. Bandet låg i början av året flera veckor högt placerad på Vegatoppen med ”Mysteriet på Njutaregränd” från plattan ”Balladen om Marja-Leena och Johan P”. Bandet har till dags dato gett ut två skivor som finns till lyssning på Spotify och AppleMusic.

Frontfiguren Michael Hancock är den huvudsakliga kompositören till musiken och texterna och har i sitt förflutna en karriär som såpoperaförfattare i Stockholm. Han är sedan 20 år ålänning på heltid och arbetar som reporter på tidningen Nya Åland.

Poporkestern Åland samlar gräddan av inhemskt musikliv: bakom trummorna återfinns Markus Helander (med bakgrund i Sibeliusakademin), Jochum Juslin på (Father Macenzie/What Club) och Robert Zetterquist, en multiinstrumentalist (folkmusikgruppen Skrömta m fl). Övriga medlemmar är Kristian Karlå (klaviatur), Alexander Lindberg (slagverk, trummor) samt körmedlemmarna Inger Vannan och Birgitta Livén.

Ljudtekniker: Edward Furbacken
Ljustekniker: Tobias Zetterman
Bildproducent: Lucas Åsbacka
Kamera: Göran Stenius
Teknik: Audiotrade
Producerat av Nordens Institut på Åland

Read more